maanantai 21. joulukuuta 2015

Muutto piparkakkutalosta suklaataloon

Mä en osaa oikeastaan leipoa. Tai osaan, mutta vain reseptiä tiukkaa tuijottaen. Tykkään koristella kakkuja ja tehdä kaikkea kaunista, mutta kakkupohjan, pullan tai sämpylän leipominen ei oikein luonnistu. Yritän kyllä kovasti. Haluaisin osata leipoa luonnollisesti kuten oma mutsini ja mummoni, jotta saisin tarjota pikkujäbälle tuoretta lämmintä pullaa ja kylmää maitoa.

Sain nyt joulun alla aivan mielettömän idean nähdessäni Fasessa kuvan komeasta uudenmallisesta piparkakkutalosta. Näkemäni talo oli tehty suklaasta! Oi oi oi... Herkku herkku!! Oli siis pakko kokeilla! Ostin 8 levyä eri makuisia maitosuklaalevyjä, kaksi valkosuklaalevyä ja yhden taloussuklaan. Lisäksi miltei kilon irtokarkkia ja kaksi pakettia Digestive-keksejä sekä pussin suklaapäällysteisiä ruisnachoja. Ehkä liikaa mutta mielummin enemmän kuin liian vähän. Matsi sai alkaa.

Murskasin paktin keksejä kulhoon ja sulatin kasan suklaata vesihauteessa. Heitin sulan suklaan keksimurujen joukkoon ja sekotin. Tein muruista alustan talolle suoraan tarjottimen päälle. Kivijalka oli valmis.

Lisää suklaata sulamaan ja katkomaan suklaalevyjä sopiviksi paloiksi taloa varten. Talo muotoutui nätisti ja sula suklaa toimitti hyvin liiman virkaa. Tein talon harjakatolla ja piipulla ilman ikkunoita ja ovia. Södee!

Kun talo oli pystyssä niin oli koristelun vuoro. Valkosuklaasta raastoin lunta talin päälle ja ympärille. Irttari suklaista (Pätkis-paloja) aita ja ruisnachoista sekä suklaapaloista kuusi. Karkkeja myös talon sivuille. Miltäs kuulostaa? ;)

Aivan...
Katsopa ja kuolaa!



Tällalailla suklaan kanssa ei voi mennä pilalle mikään. Vaikka talo olisi sysiruma niin se olisi herkullinen. Oikeasti! Vai onko kellään ikinä tullut himo syödä palanutta piparkakkutaloa?? He he hee...

Tätä kannattaa kokeilla! Ihanaa ja herkullista Joulua!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti